Кралицата на дамския гардероб

Роклята е кралицата на дамския гардероб. И през този сезон се носят тоалети с разнообразни кройки, дължини, цветове и десени.

Жените обичат роклите. Дори най-авангардно мислещите се стараят да подчертаят хубостта си с тяхна помощ. Ето кои ще бъдат модните тенденции този сезон и как да изберем рокля според своята фигура.

Линията на малката черна рокля е почти същата като на класическите модели от 20-те години – прибрана по тялото, със скъсени пропорции и семпла кройка. Тя стои добре на всяко момиче, стига да бъде съчетана с точните аксесоари.Подходяща е както за самата вечер,така и за изпращане в училище.

Роклята, подчертана с колан е една от най-актуалните тенденции за сезона. Коланите могат да са широки или тесни, от същия плат като роклята, метални или опсипани с камъни. В случай, че коремчето ви е закръглено, по-добре заложете на асиметричен колан или на такъв, който обрамчва ханша.

Семплата рокля подхожда на всяко момиче, независимо от фигурата и възрастта. За вечер е необходимо да я допълните с бижута и обувки на ток, за да я превърнете в празничен тоалет.

Момичешката рокля е от фина материя, на флорални мотиви или в пастелни тоналности. Долната й част е широка и къса.

Роклята с волани, които са особено модни този сезон. Те могат да бъдат разположени както по цялата дължина, така и само около подгъва. Трябва обаче да знаете, че воланите оптически разширяват фигурата.

Роклите на пластове умело прикриват малките несъвършенства на фигурата.

Роклята без презрамки е идеална за абитуриентския бал, тъй като подчертава шията и деколтето. Добре е обаче тя да бъде дълга. Подходяща е за всяка фигура.

Роклята с едно рамо е на мода, туй като напоследък са модерни асиметричните модели. Те са по-практични от роклите без презрамки и подхождат на момичета с по-пищни форми.

Прозрачната рокля е подходяща за самоуверените и привлекателни момичета. Олекотените въздушни тъкани придават романтично излъчване.

Дантелените рокли прилепнали по тялото са подходящи само за стройните момичета. Все пак,за да не изглеждате вулгарно, роклята е добре да се носи с подплата с телесен цвят.