Къса или дълга рокля да изберете за абитуриентския си бал ?

Ако тази година сте абитуриентка и в момента избирате своята рокля, не е лошо да се замислите дали тя да бъде къса или дълга. Всяко момиче си мечтае да изглежда неотразимо и зашеметяващо, но нашият съвет е да претеглите всички „за“ и „против“ дадена визия, преди да я изберете.

И късата и дългата рокля имат както предимства, така и недостатъци. Важно е предварително да се замислите за тях, за да не се окажете разочаровани и тъжни в един от най-важните дни, в които трябва да празнувате и да се забавлявате.

Предимство на късата рокля е най-вече това, че е удобна (стига да не е твърде къса!) и позволява да се развихрите на дансинга. Освен, че ще се чувствате по-добре, няма да се притеснявате, че някой ще настъпи роклята. Също така с къса рокля вие ще имате по-младежки вид и секси излъчване. Не на последно място – късата рокля най-вероятно ще ви струва по-малко, въпреки че не винаги използваните материали са решаващи за цената.

От друга страна дългата рокля ще ви придаде изисканост, а също така с нея можете да прикриете някои недостатъци на фигурата или на кожата си. Дългата рокля също може да бъде секси, ако изберете вариант с дълбока цепка на полата, голямо деколте или гол гръб.

Можете да изберете и среден вариант – рокля с къса пола и ефирен по-дълъг шлейф, асиметричен подгъв или множество цепки. Интересен ефект се получава и с използването на прозрачна дантела.